Closing event of “First Week of Italian Cuisine in the World”, Buenos Aires, November 2016
At La Usina del Arte, in the last weekend of november, a conversation will be held between the famous writer Elena Kostioukovitch, author of the book "Why italians love to talk about food", and the gastronomic journalist Pietro Sorba.
During the day the film by Pupi Avati "A dinner for them to meet" (2007), with spanish subtitles, will be shown, and there will be cooking lessons on various topics: "The Italian Aperitivo" "Roman-Jewish cuisine", "Let's talk about pasta and sauces","The tecnique of risotto". A chef from Abruzzo, Gabriele Marrangoni, will also take part. A full immersion in Italian cuisine. In partnership with Buenos Aires City Government, Italian Embassy, and newspaper "L'Italiano".
1. In Córdoba, on Wednesday, the 23th of November, at 7.30 pm, in the buiding in which are usually held the courses of Italian of the Italian Institute of Culture of Córdoba, there will be a conference and the presentation of the new edition of Elena Kostioukovitch's book "Why Italians Love to Talk about Food" in Spanish. The meeting will be in Italian and Spanish. Translation between the two languages will be provided.
2. In Buenos Aires, on Friday, the 25th of November, at 4 pm, at "La Usina del Arte", a conference by Elena Kostioukovitch, on Italian cultural history in terms of "food language", is scheduled. It will be translated into Spanish.
3. In Buenos Aires, on Monday, the 28th of November, at 4 pm, at Buenos Aires University, there will be a lecture by Elena Kostioukovitch on literary translation. Languages: Italian and Engish.
4. In Buenos Aires, on Tuesday, the 29th of November, at 6.30 pm, at the Italian Institute of Culture of Buenos Aires, there will be a conference by Elena Kostioukovitch on Umberto Eco, "Seven meals, seven novels. The language of food used by Umberto Eco in his narrative works.". The meeting will be in Italian.
More info:
http://www.usinadelarte.org/agenda/primera-semana-la-cocina-italiana-mundo/
Durante l’ultimo fine settimana di novembre si terrà presso l’Usina del Arte il dialogo tra la famosa scrittrice Elena Kostioukovitch, autrice del libro “Perché agli italiani piace parlare del cibo”, e il giornalista gastronomico Pietro Sorba. Durante la giornata si proietterà il film di Pupi Avati “La cena per farli conoscere” (2007, sottotitolato in spagnolo) e si terranno lezioni di cucina su diversi argomenti: “L’aperitivo italiano”, “La cucina ebraico romana”, “Si parla di pasta e di salse”, “La tecnica del risotto”. Con la partecipazione dello chef abruzzese Gabriele Marrangoni. Un incontro pieno con la cucina italiana, in collaborazione con il Governo della Città di Buenos Aires, l’Ambasciata d’Italia e il giornale “L’Italiano”.
1. A Córdoba, 23.11.2016, mercoledì, alle 19.30, presso la sede dei corsi d'italiano dell’Istituto Italiano della cultura di Córdoba, avrà luogo una conferenza e la presentazione della nuova edizione in lingua spagnola del libro di Elena Kostioukovitch “Perché agli italiani piace parlare del cibo". L’incontro si svolgerà in lingue italiana e spagnola, è previsto un servizio di interpretariato bilinguistico.
2. A Buenos Aires, 25.11.2016, venerdì, alle 16.00, presso la Usina del Arte, è programmata una conferenza di Elena Kostioukovitch sulla storia culturale italiana vista nell’ottica del “linguaggio del cibo”. Con la traduzione in lingua spagnola.
3. A Buenos Aires, 28.11.2016, lunedì, alle 16.00, all’Università di Buenos Aires, avrà luogo una conferenza di Elena Kostioukovitch sulla traduzione letteraria. Lingue di lavoro: italiano e inglese.
4. A Buenos Aires, 29.11.2016, martedì, alle 18.30, presso la sede dell’Istituto Italiano della cultura di Buenos Aires, avrà luogo una conferenza di Elena Kostioukovitch su Umberto Eco “Sette pasti, sette romanzi. Il linguaggio di cibo usato da Umberto Eco per la sua opera narrativa”. L’incontro si svolgerà in lingua italiana.
Informazioni aggiuntive:
http://www.usinadelarte.org/agenda/primera-semana-la-cocina-italiana-mundo/